Hypotheek oversluiten

U woont prettig en heeft dus geen verhuisplannen. Maar misschien loopt uw rentevaste periode af, wilt u lagere maandlasten of gaat u verbouwen. D&A Verzekeringen helpt u graag uw hypotheek oversluiten.

In een aantal gevallen kan het interessant zijn om uw hypotheek over te sluiten. Dit brengt echter ook kosten met zich mee. Het is daarom verstandig om de kosten te vergelijken met de voordelen. De Hypotheekadviseur van D&A Verzekeringen checkt gratis of oversluiten voor u zin heeft.

Voor het daadwerkelijk oversluiten van uw hypotheek betaalt u advieskosten. Dit is een vast bedrag. Helder en overzichtelijk.

Rentemiddeling als alternatief voor oversluiten

De hypotheekrente is momenteel laag. Logisch dat u als hypotheekbezitter hiervan ook wilt profiteren. Maar de boete die u moet betalen, kan oplopen tot vele duizenden euro’s. Het middelen van de rente is in dat geval vaak een goed alternatief, zonder dat u te maken krijgt met een boeterente!

Wat is rentebemiddeling? In geval van rentemiddeling wordt de hypotheekrente die u nu betaalt (gewogen) gemiddeld met de huidige lage hypotheekrente die u zou krijgen in geval van oversluiten. Hierbij wordt rekening gehouden met de periode dat uw huidige hypotheek nog loopt en naar de periode waarvoor u uw rente wilt vastzetten.
Mogelijkheden bij het oversluiten van uw hypotheek.

Kosten hypotheekadvies

Voor het hypotheekadvies betaalt u advies- en bemiddelingskosten. Dit is een vast bedrag. U kunt echter vrijblijvend een eerste gratis oriënterend gesprek voeren met de D&A Hypotheekadviseur.

Meer informatie over oversluiten

Voor meer informatie over het oversluiten van uw hypotheek neemt u contact op met D&A Verzekeringen. Wij zijn u graag van dienst.