Andere woning kopen

Gezinsuitbreiding, een grotere woning, uw droomhuis gevonden of liever gelijkvloers? Er zijn voor u waarschijnlijk genoeg redenen om een ander huis te kopen.

Belangrijk is dat uw hypotheek bij u past, ook met het oog op de toekomst. U kunt er bij D&A Verzekeringen op vertrouwen dat u altijd passend hypotheekadvies krijgt. Samen met u bespreken we uw mogelijkheden, zodat u weet waar u aan toe bent.

Hypotheek meeverhuizen naar de nieuwe woning

Wanneer u de hypotheek van uw oude huis meeneemt naar het nieuwe huis, neemt u niet de hypotheek zelf mee, deze is immers verbonden aan uw oude woning. U neemt alleen de voorwaarden mee, zoals de rente.

Beschikt u dus over een hypotheek met gunstige voorwaarden die aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden, dan kan het voordelig zijn om de hypotheek mee te laten verhuizen. Gaat u verhuizen naar een duurdere woning, dan is het restant van uw oude hypotheek te laag om het nieuwe huis te financieren. In dat geval is een ‘tweede leningdeel’ nodig. U dient er rekening mee te houden dat als u vanaf 1 januari 2013 een lening verhoging afsluit, deze alleen nog annuïtair of lineair mag worden afgelost om voor hypotheekrente aftrek in aanmerking te komen.

Meeneem hypotheek – hypotheekrenteaftrek

Sinds 1 januari 2013 zijn de regels voor hypotheekrenteaftrek veranderd. U mag namelijk alleen nog maar de rente van uw nieuwe hypotheek verhoging aftrekken als de hypotheek binnen 30 jaar wordt afgelost en u direct begonnen bent met aflossen. Dit komt er op neer dat u alleen bij een annuïteitenhypotheek en bij een lineaire hypotheek in aanmerking komt voor de hypotheekrenteaftrek. Houd hier dus rekening mee wanneer u naar een duurdere woning verhuist en een nieuwe hypotheek wilt afsluiten.

Hypotheek meenemen – aflossingsvrije hypotheek

Is de oude hypotheek een (deels) aflossingsvrije hypotheek dan mag u deze niet zonder meer onderdezelfde voorwaarden meenemen als u gaat verhuizen. Tegenwoordig mag nog maximaal 50 procent van de marktwaarde aflossingsvrij worden gefinancierd. Had u bij de oude hypotheek een groter aflossingsvrij deel, dan mag u deze bij sommige geldverstekkers dus niet volledig meenemen. Voor de overige 50 procent zult u dus een annuïtaire of lineaire hypotheek moeten afsluiten.

Nieuwe hypotheek

U kunt bij uw verhuizing ook een geheel nieuwe hypotheek afsluiten. Met de huidige lage hypotheekrente, ligt deze keuze voor de hand. Ook wanneer de voorwaarden van uw oude hypotheek niet meer aansluiten bij uw huidige wensen en mogelijkheden, kunt u overwegen een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Waarom D&A Verzekeringen voor uw Hypotheek?

De hypotheek adviseur van D&A Verzekeringen vergelijkt verschillende hypotheekverstrekkers voor u. en houdtrekening met de mogelijkheden en behoud van het fiscaal regime van uw oude hypotheek. Wij vertellen u precies waarom een onafhankelijk advies een goede keuze is voor u. U kunt er bij D&A Verzekeringen op vertrouwen dat u altijd passend hypotheekadvies bij uw persoonlijke situatie krijgt.
Hypotheekmogelijkheden bij het kopen van een ander huis.

Kosten hypotheekadvies

Voor het hypotheekadvies betaalt u advies- en bemiddelingskosten. Dit is een vast bedrag. U kunt echter vrijblijvend een eerste gratis oriënterend gesprek voeren met de D&A Hypotheekadviseur.

Meer informatie over hypotheken

Voor meer informatie over hypotheken en mogelijkheden tot financiering neemt u contact op met D&A Verzekeringen.